Insectenhotels

Insectenhotels & educatie

Als we écht willen werken aan een betere wereld, dan moeten we vooral kinderen inspireren met natuur. Hiervoor moeten we de natuur met wilde bloemen, bijen, vlinders en vogels naar de kinderen brengen. Het is dus van belang dat er niet alleen maar natuurgebieden ver buiten de stad liggen, waar je met de auto naar toe moet, maar juist ook in de woonwijken.

Daar waar jongeren graag spelen; schoolpleinen, parken en ander openbaar groen.

Bloemenweides en -tuinen in combinatie met zelf (af) te bouwen insectenhotels en natuur- en milieueducatie is een waardevolle en langdurige aanpak die in de praktijk uitstekend werkt. Mensen blij en insecten geholpen. Ruim 20 soorten bijen maken gebruik van de ‘hotelletjes’ en vooral metselbijen vallen op door hun koortsachtige bouwactiviteiten. Solitaire bijen en wespen zijn zachtaardige dieren die niet steken. Hieronder zijn diverse voorbeelden afgebeeld en video's van het samen bouwen van de insectenhotels.

 

insectenhotels op palen Goffertpark
Staatsbosbeheer Vlieland aan het werk met kinderen
Nieuwe insectenhotels aan de voet van de vuurtoren Vlieland
Leerlingen en ouders NSV2 Nijmegen bouwen insectenhotels
Vlieland bloeit!
Vulmateriaal voor insectenhotel
Groepsfoto
NL Bloeit! Insectenhotel voor bijen en vlinders basisschool De Driemaster Nijmegen
Instagram NL Bloeit!

© NL Bloeit! is een dynamische werkplaats voor het samen investeren in een duurzame en veerkrachtige leefomgeving voor flora, fauna en mensen