Kwekerij

NL Bloeit!


 Voor een duurzame en veerkrachtige leefomgeving,

voor flora, fauna en mensen.

Planten van hier

Ecologische kwekerij voor flora, fauna en mensen


De wilde planten zijn een van de belangrijkste bronnen van ons bestaan, maar zeker ook die van bijen, hommels, vlinders, vogels, kleine zoogdieren en vele andere soorten insecten. Toch wordt op dit moment maar liefst 40% van de wilde planten in Nederland bedreigd (Rode Lijst) en diverse inheemse soorten zijn inmiddels uitgestorven in Nederland. Er zijn momenteel een aantal soorten die steeds meer populaties kwijtraken en de resterende populaties worden steeds kleiner. De ruim 1.400 soorten oorspronkelijk inheemse (autochtone) planten die in Nederland nu van nature voorkomen, hebben zich kunnen handhaven en verder verspreiden omdat zij zich optimaal aan de hier heersende klimatologische omstandigheden hebben aangepast. Regionale autochtone populaties zijn in feite de basis van de biodiversiteit en de toekomst van deze bijzonder belangrijke flora staat werkelijk op het spel. Wij - stichting NL Bloeit! - zijn dan ook een eigen kwekerij gestart met uitsluitend inheemse soorten flora, ook wel de 'planten van hier' genoemd. Voor de kwekerij is een speciale website:


www.plantenvanhier.nl


Voor de juiste zaden werken we samen met Cruydt-Hoeck. Die zaden kweken wij op in onze prachtige kas in biologische potgrond van Bio-Kultura. De zaaitrays zijn herbruikbaar. De jonge plantjes worden opgepot in potgrond van Bio-Kultura en in 100% composteerbare potten. Water komt van een bron op het terrein. De gekweekte gifvrije planten gebruiken we voor eigen projecten en we werken samen met een selectie professionele en lokale afnemers die ook werk willen maken van inheemse planten. Immers, de basis van duurzaamheid ligt in de verbinding van de mens met zijn of haar leefomgeving.


#nlbloeit   #newdutchwave #plantenvanhier  #oogopdenatuur   #biodiversiteit

Wij kweken bijzondere inheemse planten die naast dat ze erg mooi ook erg waardevol zijn voor vlinders, wilde bijen en andere insecten. We kweken een vaste collectie van ruim 60 verschillende soorten, onder andere de soorten

Gele kamille, Wilde akelei, Bevertjes, Ruig klokje, Knoopkruid, Prachtanjer, Slangenkruid, Koninginnekruid, Geel walstro, Beemdooievaarsbek, Beemdkroon, Gewone margriet, Vlasbekje, Grote kattenstaart, Muskuskaasjeskruid, Wild kattenkruid, Wilde marjolein, Gewone brunel, Veldsalie, Zeepkruid, Duifkruid, Dagkoekoeksbloem, Avondkoekoeksbloem, Betonie, Blauwe knoop, Grote tijm, Zwarte toorts en Lange ereprijs. Ook hebben we diverse oorspronkelijk inheemse wilde rozen, struiken en bomen op de kwekerij staan voor nog meer biologische diversiteit.


Daarnaast kweken wij andere inheemse soorten planten op verzoek of specifiek voor een project. 

Interesse en wil je meer weten ? Neem dan contact op via 06 - 38 28 08 17.