Heumen bloeit!

Bloemrijke bermen en smulbos gemeente Heumen


Samen met V-CONSULT en de gemeente Heumen heeft Stichting DE 4DAAGSE een prachtige bloemrijke berm  langs de Kasteelsestraat (Overasselt) aangelegd. De berm is ingezaaid met een veelheid aan inheemse planten, die in volle bloei

een duurzame en nectarrijke leefomgeving bieden aan vlinders, bijen en hommels en een kleurrijk beeld aan wandelaars.

In deze berm is ook een speciale eikenhouten bank geplaatst. Deze bank is mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Stichting DE 4DAAGSE, gemeente Heumen, KNOEST en V-CONSULT. Op dinsdag 28 juni heeft wethouder Henk van den Berg de eikenhouten bank onthuld aan de Kasteelsestraat in Overasselt. De bank is geplaatst langs de route van de Vierdaagse.

Langs de Rijksweg in Malden is voor de 100ste 4DAAGSE speciaal het getal 1-0-0 aangelegd met diverse nectarrijke bloemen voor bijen, hommels en vlinders. De bloemrijke 1-0-0 kleurt koninklijk oranje. Ook zijn langs de Rijksweg in diverse graslanden bloemrijke bijenlinten aangelegd. Een prachtige verfraaiing en goed voor bijen, vlinders en vogels.


Samen met gemeente Heumen heeft stichting NL Bloeit! op 22 maart - op de Nationale Boomfeestdag - een smulbos aanlegd met inheemse bomen, struiken en wilde planten (mini-stadsbosje). Een prachtige verfraaiing van een nu leeg grasland. Het perceel ligt aan de rand van Nijmegen en jaarlijks lopen hier ook de 4DAAGSE wandelaars langs. Er zijn 300 inheemse bomen en struiken geplant, met dank aan stichting Heg en Landschap in het kader van boomplantprogramma Fondation Yves Rocher. Dit gebeurde samen met zo'n 60 kinderen van basisschool De Komeet, het IVN, studenten van Helicon, wethouder Henk van den Berg en gedeputeerde Jan Jacob van Dijk (provincie Gelderland).

Klaproos, korenbloem, kamille, gele ganzenbloem en bolderik
Marcel Bolten, Arjan Vernhout, Gerard Beelen en Henk van den Berg (wethouder Heumen)
speciale 100ste 4DAAGSE bank, stichting DE 4DAAGSE, Staatsbosbeheer, Gemeente Heumen, V-CONSULT, KNOEST
Ingezaaide 1-0-0 kleurt Koninklijk oranje - Rijksweg Malden
logo 100ste 4DAAGSE
Bloemrijke berm Koninginnedijk Grave
Bloemrijke berm Rijksweg Malden
NL Bloeit!Kasteelsestraat Overasselt mei 2017
NL Bloeit!Kasteelsestraat Overasselt mei 2017
NL Bloeit!Kasteelsestraat Overasselt mei 2017